Tips och råd

Håravfall och stress

2019-01-10 15:25 #0 av: VeilofElysium

Hej det här kanske är fel ställe att fråga på men hur lindrar jag håravfall av stress? Jag vet att man måste stressa ned men det är lättare sagt än gjort när jag är missnöjd med mitt jobb och jag har fruktansvärda smärtor i min rygg. Lättast kanske vore att sjukskriva sig eller säga upp sig men pga min ekonomiska situation går inte det och jag har två små fyrbenta älsklingar att tänka på. Finns det några tillskott jag kan ta eller något sätt jag kan behandla håret på något sätt för att det inte ska ramla av och vara så skört?

Anmäl
2019-01-10 15:32 #1 av: TatsuOni

Tyvärr så kommer du att tappa hår så länge du är stressad. Det du kan göra för att "begränsa" skadan är att se till att du äter ordentligt för att få i dig ordentligt med näring. Dricker tillräckligt och rör på dig.

Om håret är skört så är det troligen inte p.g.a stressen utan det låter som att det antingen är torrt eller skadat. Jag hade börjat med att tillföra fukt i form av leave in, aloe vera gel eller liknande. Färgar, bleker eller värmestylar du håret?

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2019-01-10 15:35 #2 av: TatsuOni

I artikeln om slitet hår hittar du tips på hur du kan begränsa yttre slitage för att ta hand om det hår du har så bra som möjligt så att det inte går av. Något tips kanske kan göra någon nytta. https://har.ifokus.se/discussions/5b814917ce12c423ca003291-slitet-har?discussions-1

Och vad gäller stressen. Skulle det kunna hjälpa lite att meditera eller bara ta en liten stund för dig själv varje dag? Det kan vara att dricka en kopp te, ta ett bad eller liknande.

Hoppas att allt löser sig snart!Blomma

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2019-01-11 17:28 #3 av: VeilofElysium

Jag har färgat håret sedan jag var 13 år gammal alltså i 15 år så det är inget jag gjort annorlunda de senaste åren, jag bleker absolut inte. Använder inte fön, inte, plattång och inte locktång etc... Jag har ätit veganskt i 3 år nu men det är förrän de senaste månaderna som jag sett skillnad vad gäller mitt hår och jag kopplar det till stressen och att jag är lite fast i min situation.  Jag tränar löpning och myser med mina katter det är väl det som håller mig flytande jag har inga vänner och familj på min arbetsort (bor egentligen på annan ort) har endast min pojkvän och vår relation är inte 100 % bra . 

Ska kolla länken du delade :) Tack så mycket för ditt svar.!

Har du tips på någon bra aloe vera gel? Jag har köpt en inpackning hos frisören och hårolja då jag var där och klippte upp håret för att det inte ska se så tunt ut så tänkte prova dem. Hon sa att jag var väldigt tunnhårig bak i nacken just inte så mycket övriga huvudet :/ 

Anmäl
2019-01-11 17:54 #4 av: TatsuOni

#3 Jag gör egen linfrö- och aloe veragel, så jag kan tyvärr inte tipsa om en färdig produkt.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2019-01-11 23:43 #5 av: lunaticIam

Jag brukar köpa aloe vera-gel från apoteket. Det blir inte alltid samma utan beror lite på vad som finns i hyllan just då. Generellt brukar jag dock gå efter riktlinjerna; så lite andra ingredienser som möjligt och så hög halt aloe vera som möjligt Glad

Anmäl
2019-02-03 11:42 #6 av: Bettilusia

VeiloElysium : om du äter veganskt kanske du har brist på B12. Det finns mest i animalisk föda. Brist kan ge håravfall.

Anmäl