Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Hårvård

Allergi/eksem-vänliga produkter hos frissan

2017-07-24 00:12 #0 av: Carrosh

I början av året så fick jag problem med hörselgångseksem, något som har återkommit ett par gånger sedan dess, och jag har upptäckt att jag reagerar efter hårtvätt trots fetvadd under hårtvätten.

Så nu är jag på jakt efter bra schampo och balsam och behöver lite råd och tips. Kruxet är att jag inte vet om det är parfymen eller något annat i produkterna jag reagerar på - och jag vill verkligen inte behöva köpa de sämre sorterna som finns i matvarubutiker - utan efterlyser bra produkter som finns hos frisörerna.

Någon som har bra tips på produkter som är allergi- och eksemvänliga?

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2017-07-24 11:40 #1 av: mikkan01

Har du testat att fråga hos din frisör om det är just de produkterna du vill åt?
Hade jag haft samma problem som du hade jag vänt mig till ett apotek eller kikat på naturligare alternativ, nu har jag inte köpt produkter hos frisörer på ett bra tag så jag vet inte men dom borde ju ha koll på sitt utbud :)

~mikkan
Medarbetare på Hår iFokus.

Anmäl
2017-07-24 21:20 #2 av: Carrosh

#1 Var inne på en av de rikstäckande kedjorna häromveckan och kollade, de hade två sorter - en oparfymerad och en utan nåt av ämnena som brukar framkalla allergiska besvär (minns inte vad det heter nu bara för det). Men eftersom jag inte vet exakt vad jag reagerar på så vore det ju bra om det fanns någon som var både parfymfri och fri från det där ämnet (som jag inte minns namnet på nu då, men det är säkert någon här inne som vet).

Apotekets hårprodukter har jag inte mycket till övers för - tycker de suger rent ut sagt.

Hur menar du med "naturligare alternativ"?

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2017-08-02 10:37 #3 av: Carrosh

Var in på samma kedja nu när jag var i Sthlm, och har kollat runt lite överallt. Det verkar tyvärr som att jag får köra på uteslutningsmetoden, då läkarna inte tycker det är värt att starta en utredning. Gissar iaf på att det blir dyrare att tjata på läkare om remiss till specialist än att köra på uteslutningsmetoden. Så nu har jag hittat en ganska nytt schampo från Biolage som har naturliga ingredienser och är fritt från parabener, silikoner osv. Så nu hoppas jag på att detta fungerar. Tyvärr innehåller det parfym, men då vet jag ju iaf om det är det jag reagerar på. 

Tråden kan låsas. :)

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2017-08-02 16:28 #4 av: TatsuOni

Då önskar jag dig lycka till och låser trådenGlad

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.