Tips och råd

Få långt hår

2018-07-04 15:55 #0 av: Anonymamej

Hur kan man få långt hår fort? För cirka 1.5 år sen hade jag hår till ungefär midjan. Sen klippte jag till axlarna nästan. Då kändes det rätt okej, men nu ångrar jag mig så grovt. För mitt hår är mitt allt (xD) och vill så gärna få tillbaka det. Men det växer ju ut igen, det ver jag ju men hur kan man få det växa snabbare? Finns det något speciellt schampo/balsam eller kanske någon inpackning? Vill inte klippa mitt hår så ofta även om det behövs, just nu är det inte slitet så.. Sen undrar jag oxå hur snabbt växer luggen? Min lugg är just nu över ögonen men kan inte ha det åt sidan (klippte av inpuls) och nu vill jag verkligen ha så jag kan ha det bakom örat. Hur långt tid kommer det ta? Luggen brukar ju växa snabbt. Men det jag vill helst ha svar på är ju då, hur får jag långt hår? Alla tips tas emot. Tack på förhand <3

Anmäl
2018-07-04 15:59 #1 av: TatsuOni

Hår växer ca en cm i månaden. Snabbare för vissa och långsammare för andra. Det är vanligt att håret växer lite snabbare på sommaren, då man får ordentligt med D-vitamin och rör mer på sig.

Det finns inga genvägar för att få det att växa snabbare. Dina gener har en maxfart för hårväxt och det enda du kan göra för att påverka den farten är (hur tråkigt det än är) att ta hand om dig själv. Äta, sova, dricka och röra på dig. Saker som hårbottenmassage stimulerar cirkulationen i hårbotten och kan hjälpa vissa.

Det snabbaste sättet att få långt hår är att ta så bra hand om det att man behöver klippa så lite som möjligt. Några tips för att mina slitaget är:

 • Siden/satinörngott

 • Sätt upp håret. Helst i knutar med t ex hårpinnar, hårgafflar eller knutnålar. I andra hand flätor.

 • Variera uppsättningarna och platsen för uppsättningarna. Framförallt om du sätter upp det med snodd/snoddar

 • Sov med håret uppsatt

 • Undvika snoddar med metall och helst "vanliga snoddar". Använd helst invisibobbles, scrunchies eller "platta" snoddar

 • Undvik värmestyling

 • Undvik blekning och kemiska färger

 • Använd helst en bredtandad kam i trä, ben eller horn till håret. Red gärna ut tovor med fingrarna. (Använd absolut inte en plastborste med bollar på piggarna, då dessa "äter hår"). Svinborste fungerar också för vissa medans andra inte gillar det. Den ska dock helst inte användas till att reda ut tovor.

 • Jag vet inte om no poo fungerar för dig eller är intressant, men välj helst produkter till håret som inte är för starka eller innehåller uttorkande alkoholer.

 • Tvätta inte håret för ofta.

 • S&D (klicka på ordet om du inte vet vad det är)

Du väljer själv vilka tips som passar för just digGlad Själv är jag hårnörd och följer alla och lite tillGapskrattar

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-07-04 16:18 #2 av: Zachis

#1 varför är trä och ben bättre än plast?

Anmäl
2018-07-04 16:22 #3 av: TatsuOni

#2 Plast sliter mer på håret. Framförallt om borsten har bollar på piggarna, då håret lindar sig runt dessa, vilket lätt leder till att det slits av.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-07-04 16:24 #4 av: Zachis

#3 bollar på piggarna förstår jag, men varför skulle plast slita mer?

Anmäl
2018-07-04 16:27 #5 av: TatsuOni

#4 Svårt att säga exakt. Det är vad folk generellt säger och vad min egen erfarenhet både från mitt eget och hästars hår säger. Men det absolut viktigaste är så klart hur man borstar håret och en kam är i regel snällare än en borste.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-07-04 16:30 #6 av: TatsuOni

Ett tillägg till #5 Plastborstar har ofta antingen bollar eller vassa piggar och även vassa piggar sliter på håret.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-07-04 18:36 #7 av: tlover

#4 delvis så har de flesta plastkammar vassa kanter eftersom dom är gjutna och delvis så blir håret statiskt som kan göra så att det blir oredigt smabbare vilket gör att man måste kamma det oftare

Anmäl
2018-07-04 21:11 #8 av: Grace2009

Vill man ha plast så är en kam med sågade tänder det man bör titta efter Glad

Anmäl
2018-07-06 10:07 #9 av: Surpan

Du har fått jättebra tips redan, egentligen så handlar den mest om att slita så lite som möjligt på håret och ha tålamod. Glad

Dock vill jag tillägga att det är jättekul med hår och vi är många som nördar och tycker det är roligt, själv sparar jag till exempel just nu ut mitt midjelånga hår ännu längre inför mitt bröllop. Men det ska vara kul och inte bara ångestframkallande. försök att inte gå runt med ångest och hata ditt kortare hår för mycket, ha kul med det och ta hand om det, när det väl är långt sen så kommer du kanske inte ha kort hår igen på länge! Glad

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.