Hårvård

Börjar lossna hår???!

2018-05-10 23:03 #0 av: shia

Okeeej... Plötsligt när jsg nu borstar mitt hår "faller"(inte riktigt men det lossnar "mer än normalt") å även om jag typ bara tänk drar handen genom håret, vad sjutton beror det på??? Var såhär för 1 1/2 år sen pga vägde lite å svälte mig själv, men väger ju mer nu än då, (lite längre dock men) å även fast jag inte äter sådär superbra(strul med kompisar å massa abnat osv så fallit tbx) å bulimin e tbx, men beror det på det eller vad kan de annars vara??

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2018-05-10 23:37 #1 av: Tant Grön

Har du ätit dåligt så kan det kanske bero på det. Har för mig att B-vitaminer är viktiga för håret. Stress kan nog också göra att du tappar hår.

Anmäl
2018-05-11 14:46 #2 av: PuffeSnutt

Jag är ingen expert på hår men jag har läst att om man inte får i sig någon speciell vitamin (antagligen B som #1 säger) så kan det leda till att håret lossnar.

Anmäl
2018-05-11 18:04 #3 av: shia

Okej, så om jag hittar ngt med b vitamin å äter det borde det lösa problemet??

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2018-05-12 11:45 #4 av: nypisnina

Ätstörningar och dålig mat kan göra så att man tappar hår. Hård bantning och stress också. Att bara lägga till b-vitamin kanske hjälper en del, men se helst över din mathållning och var rädd om dig så kommer ditt  hår att må bättre. Hjärta

Anmäl
2018-05-20 21:20 #5 av: TatsuOni

Saknas det någon vitamin eller mineral så påverkar det håret. Inte bara b-vitamin. Kroppen prioriterar först organ och andra viktiga delar av kroppen, därefter hår och mindre viktiga saker.

Rekommenderar dig att se över din kost, sömn, stress och vätskeintag. Om du har svårt att få i dig ordentligt med näringsrik mat, så kanske det vore bra att kolla upp vad du saknar eller ta ett multivitamintillskott.

Stress kan också göra så att man tappar hår.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.