Hårvård

Val av handduk

2018-03-19 17:39 #0 av: Scorpio97

Vilket material är absolut bäst i handduken/att torka håret med? Är det microfiber som gäller, eller finns det bättre/likvärdigt? Tycker microfiber känns lite obehagligt så såvida det inte är extrem skillnad undviker jag gärna det :) Men hur är det exempelvis med en gammal t-shirt (material?) eller kökshandduk i bomull/lin? 

Kan tillägga att jag försöker torka så varsamt som möjligt samt låta håret lufttorka så mycket som möjligt (det går dock inte efter att jag simmat exempelvis, då måste det bli relativt torrt innan jag går ut). Jag gissar att vad som helst är bättre än frottéhandduken jag använder nu? :)

//Jessie

Anmäl
2018-03-19 18:04 #1 av: TatsuOni

Du har säkert koll på det, men det viktigaste oavsett handduk är att aldrig gnugga håretGlad

Vad gäller "snällhet mot håret" så går det lika bra med en gammal t-shirt eller liknande som en handduk i microfiber.

Anledningen till att jag fördedrar microfiber är dels att det hjälper håret att torka lite snabbare om jag har den på huvudet en liten stund (den suger åt sig vatten bra) och dels att det skulle gå åt många t-shirtar för att torka mitt långa hår.

Men som du redan var inne på, så är det mesta snällare än frottéGlad

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-03-19 18:05 #2 av: Tuulikki

Jag har köpt microfiber-"turbaner" på Rusta och trivs jättebra med dem. Lite knepigt när håret är längre än turbanen men jag typ viker in detGapskrattar

För mig är det smidigast, än att hålla på med t-shirtar osv. Och som du säger, definitivt bättre än frotté. Så om du står ut med materialet rekommenderar jag dem! 

Tror att en kostar 30:- jag köpte mina för halva priset för ett tag sen så fick 2 för 30:-. Jag behöver inte mer än 2 men det kanske är olika beroende på hur ofta man tvättar håret och hur ofta man vill tvätta turbanernaGlad

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2018-03-19 18:13 #3 av: TatsuOni

Själv har jag en hundhanduk i microfiber. Ungefär samma storlek som ett mindre badlakan och i samma kvalité som en för människor. Kostade 99 kr på Clas Ohlson för några år sedan. Dock så har ju jag hår till svanskotan, så jag får ändå "vika" in det, men en handduk räcker för migGlad (Tvättar håret så sällan att jag lugnt hinner tvätta handduken mellan användningarnaLipar)

Och om du vill ha en turban som inte är av microfiber så är det bara att sy igen en gammal t-shirt och vill du ha en större så kan du sy ihop flera t-shirtar eller klippa av och sy ihop ett byxben från t ex en pyjamas.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-03-19 18:39 #4 av: Scorpio97

Att inte gnugga håret har jag koll på, jag försöker att försiktigt krama ur vattnet :) Om jag bara ska vara hemma så gör jag väldigt lite, då gör det ändå inget om det droppar lite. Har tunt och relativt kort hår, så det tar inte så lång tid för det att torka. 

Detta kanske är en dum fråga, men använder man turbanen som handduk också eller är det bara ett sätt att sätta upp håret/få det att torka lite fortare medan man låter det "självtorka"? Torkar man liksom håret med en handduk innan man sätter upp det i turbanen, eller har man i det i turbanen direkt när man kliver ur duschen..?

Hemma tycker jag som sagt inte att det gör något om det droppar ett tag så såvida turbanen inte sliter mindre än att lufttorka har jag nog inget behov av den då. Problemet är främst efter att jag har varit i simhallen. Men då kan jag ju inte heller sitta och vänta i omklädningsrummet hur länge som helst, så jag vet inte om en turban i typ fem minuter medan jag klär på mig skulle göra någon skillnad?

Skulle ett gammalt säng-lakan fungera lika bra som en t-shirt? Insåg precis att jag nog inte vill stå i omklädningsrummet och torka håret med en tröja xD

Tack för svaren förresten!

//Jessie

Anmäl
2018-03-19 18:53 #5 av: Surpan

Jag har två hamamhanddukar som jag älskar. De är som typ sjalar eller väldigt mjuka kökshanddukar.

Jag har köpt mina i Turkiet men såg att Hemtex har:

https://www.hemtex.se/article/hamamhandduk?attr1_id=101&attr2_id=310&gclid=Cj0KCQjwv73VBRCdARIsAOnG8u05d0C4s2OhQMku26rx6Xyc4b0tbzlVM6_IqS4-aKgh1la4jsQZJD8aAs40EALw_wcB

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2018-03-19 19:06 #6 av: Scorpio97

#5 Tack, ska kika på dom! :)

//Jessie

Anmäl
2018-03-19 19:41 #7 av: Tuulikki

Jag kramar ur håret, häver i olja och sätter sen upp turbanen. "Gnuggar" alltså inte. Tycker att håret torkar snabbare och att det inte är i vägen med turbanen. Avskyr när kläder/kudde/soffa blir blött pga mitt hårTyst

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2018-03-19 19:44 #8 av: Scorpio97

#7 Okej, tack :) 

//Jessie

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.