Produkter

Silvershampo/färgbomb till naturligt blont hår ?

2017-09-01 11:18 #0 av: wingren

Fungerar silvershampoo till naturligt blont hår? Eller kanske färgbomb eller inpackning? Eftersom det knappt varit något sommarväder tycker jag mitt hår ser mörkare och tristare ut än vanligt.

Hörde en frisör säga att det inte fungerar på ofärgat hår men tänkte kolla mer Er också. Kanske till och med finns några frisörer här om man har tur.
Tack.

Anmäl
2017-09-01 11:44 #1 av: mikkan01

Konstigt att frisörer inte vet bättre än så. Helt klart kan det fungera. Såna produkter innehåller pigment, i dessa fall blåa/lila som neutraliserar gult och oranget. Det kommer inte bleka ditt hår eller göra det ljusare på något sätt men det kan ta bort de allra gulaste ur håret. Att silverprodukter fäster bättre på ett hår där fjällskiktet är skadat är en annan sak men det funkar även på obehandlat hår, bara det att det antagligen behöver sitta i snäppet längre.

Färgbomb/inpackning är snällare mot håret men är också mer utspädd så det kommer inte bli lika stor skillnad som med ett silvershampo. Vill man använda färgbomb eller inpackning ändå så schamponera håret ordentligt innan, gärna 2-3 gånger innan man sätter i det. :)

~mikkan
Medarbetare på Hår iFokus.

Anmäl
2017-09-01 12:19 #2 av: Surpan

Det kan funka, som mikkan säger. Men se till att öppna upp håret ordentligt innan med varmt vatten + schampo. Dock tror jag inte att det kommer ge den effekten du vill åt. Det kommer inte att bli ljusare, utan kommer bara att neutralisera färgen, så risken är att du upplever det som ännu 'dassigare'.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2017-09-01 16:44 #3 av: gudilondon

Varför inte göra några slingor först och sedan behandla med silverschampoo?

Anmäl
2017-09-02 20:24 #4 av: wingren

Så jobbigt att hålla efter slingor och dyrt med, jag är både lat och ganska snål när det gäller utseendet (a) Tack för alla svar!

Anmäl
2017-10-11 15:39 #5 av: Ängsbacken

Fudge silverschampo+balsam är det bästa jag provat till mitt naturligt blonda hår!

/Stuteri Ängsbacken
Uppfödning av New Forestponnyer

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.