Hårvård

gymnasieprojekt

2017-08-24 12:24 #0 av: blyan

Hej, jag går tredje året på det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Jag och min klasskamrat ska göra ett gymnasieprojekt angående hår. Någon som har bra tips på hårmedel/hårinpackningar/piller som påstås ska stärka håret och få det att växa?:)

Anmäl
2017-08-24 12:41 #1 av: TatsuOni

Vad är syftet med ert projekt?Glad

Vad gäller piller och produkter så finns det hur mycket som helst. Det är bara att gå in på en hemsida för hår eller hälsokost och kolla på vad som inriktar sig på att "öka hårväxten". T ex priorin, hair jazz (stavning?), hairbell (stavning?), silica, silicea. Sedan så finns ju även ricinolja som var på modet för några år sedan.

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-08-24 12:59 #2 av: blyan

Tack för svaret TatsuOni. Vi funderar på en frågeställning där vi tänkte behandla halva håret med en olja/inpackning för att se hur mycket dessa produkter verkligen hjälper. Vi tänkte ha minst 5 försökspersoner och göra detta i någon månad eller så.

Anmäl
2017-08-24 13:12 #3 av: TatsuOni

#2 Vad gäller produkter som du har i håret så är oftast det som hjälper, när vissa menar att det har ökat hårväxten att den har masserats in (eller att den innehåller någonting som ökar blodcirkulationen i hårbotten ) då detta kan främja hårväxt. Så ska ni bara applicera det utan massage så får ni ett mer trovärdigt resultat för själva produkten.

Vad gäller kosttillskott, så behöver man nog ta ett blodprov och se över personens kost innan för att se om denne har någon brist. Det är nämligen när man inte har en perfekt diet där man får i sig ordentligt med näring som man brukar se resultat av kosttillskott. T ex om man har brist på b-vitamin och sedan tar ett tillskott som innehåller detta, så brukar håret växa snabbare, men det är inte tillskottet i sig som är ett mirakel, utan att kroppen nu får den näring som behövs för att fungera optimalt och "växa hår", då dels hårväxt är sekundärt för kroppen, som i första hand ger näring till organ m.m och dels så är vissa ämnen viktiga för att hår ska kunna produceras.

Ni behöver även fastställa personernas normala hårväxt för att göra en jämförelseGlad

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-08-24 13:15 #4 av: TatsuOni

Skulle ni även vara intresserade av annat än konventionella produkter så finns t ex the inversion method, koffein i hårbotten och massage med essentiella oljor som t ex mint eller eukalyptus.

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl
2017-08-26 10:05 #5 av: TatsuOni

Ni får gärna tala om vad/om ni väljer någonting, hur ni går till väga och vad ni kommer fram tillGlad

Home is where the heart is

Värd för hår. Medarbetare på te.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.