Hårvård

Torrt hår

2018-08-17 18:20 #0 av: TatsuOni

Vare sig du har torrt hår av naturen, p.g.a kemikalier i t ex hårfärg eller p.g.a av yttre faktorer, som hårfön eller vinterkyla, så finns det olika metoder för att återfukta ditt hår.

Varför har du torrt hår?

Ett bra första steg är att fundera på varför du har torrt hår. Är det torrt av naturen eller använder du uttorkande produkter och färgar håret?

Några uttorkande ingredienser är starka sufater, uttorkande alkoholer och parfym. Testa gärna produkter med så lite av dessa ingredienser som möjligt.

Åtgärder

Steg nummer ett mot ett torrt hår är att tillföra fukt. Det kan man göra genom ett bra balsam eller inpackning, men det är inte alltid det räcker.

Det finns flera återfuktande produkter att välja mellan, vare sig man vill göra egna eller köpa färdiga. Du märker själv hur ofta du behöver tillföra din valda produkt.

  • Leave in med återfuktande ingredienser som t ex aloe vera eller glycerin

  • Aloe vera-gel. Hemmagjord eller köpt

  • Hemmagjord linfrögel (inlägg 10)

  • Balsamsprej

För vissa räcker det med en återfuktande produkt, för andra så behöver den "förseglas" för att hållas kvar. Detta kan göras med några droppar valfri olja eller en hårsalva. Det kan även fungera att ha i lite olja när håret fortfarande är vått/fuktigt efter tvätten.

Surskölj kan också vara bra, då det återställer hårets naturliga pH-balans och sluter hårstråna så att fukten lättare kan hållas kvar.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2018-12-09 10:22 #1 av: TatsuOni

Den här årstiden så är detta högst aktuellt, då många får torrt hår på vintern.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.