Hårvård

Sommaren är här!

2015-06-04 13:27 #0 av: Surpan

Även om svensk sommar kanske inte alltind är något att hänga i midsommarstången så kanske vissa av er planerar en resa utomlands. Ibland kan det behövas speciell vård för håret under sommarmånaderna för att bibehålla kvalitén.

Hur påverkas håret på sommaren?
Håret påverkas av flera olika faktorer på sommaren den mest uppenbara är värmen och solen. Stark värme och sol torkar ur håret på samma sätt som mycket kyla kan göra på vinterhalvåret. Därför är det bra att inte stanna för länge i solen mitt på dagen med håret oskyddat. Ett annat problem flera av er kanske har märkt är att hår bleks i solen. Vilket kan vara rena lyckan för er blondiner, men de med mörkare hår kan tycka det är frustrerande att behöva färga om håret direkt efter en utlandssemester.

Klor och saltvatten är också bovar för håret, det torkar ur håret och klor kan göra blonda hårfärger missfärgat. Det är det kända klorgröna håret som många säkert hört talas om eller till och med råkat ut för.

Hur kan man förhindra detta?
Det lättaste sättet är naturligtvis att hålla håret borta från värme, sol och bad. Det kan göras med en hatt eller en sjal. Det finns vissa produkter för håret som ska ha solskyddsfaktor, men det är ingenting jag har erfarenhet av. Det är också bra att hålla håret ur vattnet så mycket som möjligt om du badar i klor- eller saltvatten.

Tips och Trix
- Om du ändå ska ligga ett par timmar på stranden och sola, ta den tiden till att ha en inpackning i håret.
- Ha med dig snälla hårredskap till stranden, att sätta upp ett saltvattenfyllt tovigt hår i en tofs kan vara riktigt slitande. Testa en hårpinne!
- Hittar du ingen hatt du gillar? Vänd en keps bak och fram och göm en knut under skärmen.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-06-05 10:43 #1 av: Grace2009

Ni som använder sjal, hur knyter ni den runt huvudet för att skydda håret? Har ni några snygga sjalfrisyrer att tipsa om?

Anmäl
2015-06-05 19:23 #2 av: sarakaka

Men... Borde man då inte bada i klorvatten om man fått håret färgat för mörkt eller vill ha i mer gröna toner...? :o

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.