Produkter/Hårverktyg/Accessoarer

Lush Schampokaka del2

2015-03-10 10:37 #0 av: Surpan

Nekoi har skrivit ner sina sista tankar om Lush Schampokaka "New", och delar också med sig av sin första reaktion på deras balsamkaka "Jungle".

Nu har det gått lite mer än en månad och jag känner att jag har testat schampokakan ”New” väldigt grundligt. Om du missade del1 så finns den här.

När jag fick hjälp att välja just ”New” så var det för att jag hade lätt kliande hårbotten, alltså inte mjäll utan torrhet i hårbotten. Och jag måste säga att detta har blivit mycket bättre, däremot så går det inte helt att utesluta att detta beror på det mildare vädret. Jag trivs fortsatt riktigt bra med schampokakan, håret känns verkligen rent och när jag låter håret lufttorka så känns det inte torrt. Det märks att det är sulfater i däremot, när jag har sköljt ur håret så är även händerna riktigt rena och det är en speciell känsla att gnugga fingrarna över handflatorna. Det är däremot något jag verkligen gillar med dessa, så här handlar det mycket om personlig smak tror jag.

Den har minskat en del i storlek på dessa dagar, och blivit lite konkav men som ni ser är det gott om produkt kvar. Färgen har också blivit lite mesig ser jag när jag jämför med artikeln för del1, men doften är lika ”stark” fortfarande vilket är ett stort plus. Jag räknar med att ha använt schampokakan ungefär 20 gånger och den är beräknad att räcka mellan 40-60 gånger till så ca 3-5 månader till. Jag har svårt att se att den räcker hela fem månader till, men den klarar nog helt klart tre månader till.

Jag vill också slänga ut en varning, förvara den inte i plåtburken om du inte är på resande fot, den är nästan omöjlig att få ur. Jag har vänt min plåtburk upp och ner och har min kaka ovanpå.

När ”New” väl är slut så kommer jag definitivt att skaffa en till schampokaka, och då vi rör oss mot våren/sommaren och lugnare/stabilare väder så kommer jag nog att prova någon annan nästa gång.

För ca en vecka sen blonderade jag däremot håret och därmed så ökade mitt behov av att återfukta och ta hand om håret. När jag ändå var på gång så gick jag därför till Lush igen och köpte den här gången deras balsamkaka ”Jungle” som ni kan läsa mer om här.

Denna söta kaka är lite svårare att jobba med än schampokakan, och jag har en stark känsla av att den inte kommer att räcka lika länge. Man håller den en stund under varmt vatten och arbetar sedan in som man önskar i håret, för mig är det bara i längderna.

Den luktar ganska sött, det är bland annat både banan och passionsfrukt i den. Jag fick även tipset att skära loss en liten bit och blanda upp med varmt vatten för att istället använda den som inpackning, detta har jag inte provat än däremot men tror jag ska göra det snart.

På det stora hela är jag nöjd även med denna, håret blir både mjukt och lent, och mitt hår behöver verkligen denna kaka just nu.

Jag tror det summerar mitt utlåtande, och finns det några frågor så är det självklart bara att fråga på. Tack för att ni har läst!

Skriven av Nekoi.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-03-11 18:58 #1 av: kanin och häst

Bra skrivet!

Anmäl
2015-03-12 07:37 #2 av: Nekoi

Tack Förlägen

Anmäl
2015-05-28 08:55 #3 av: Nekoi

Efter fyra månader är kakan i småbitar. De går fortfarande att använda, och fyra månader känns som ett väldigt bra betyg! Sol

Anmäl
2015-05-28 14:20 #4 av: Jazmin1e

Intressant! Detta ska jag nog testa :) 

Anmäl
2015-06-10 14:46 #5 av: Jazmin1e

Nu har jag testat både schampo- och balsamkakan och mitt hår känns underbart. Trots att det inte gått två veckor än sen jag började så har jag märkt stor skillnad efter bara några få tvättar. Håret har fått tillbaka sin glans samt känns min hårbotten mycket bättre än när jag körde med BM. Den är fortfarande lite torr, men inte alls lika som innan.  

Det enda negativa är att det luktar väldigt starkt om kakorna och om håret innan det torkar. I alla fall för mig som är lite doftkänslig.  Annars har jag inget att klaga på. Äntligen har jag hittat något som passar mitt hår och hårbotten! :)  

Anmäl
2015-06-10 22:04 #6 av: Nekoi

Va kul att det var något för dig, alltid härligt att hitta precis rätt Tummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.