Produkter/Hårverktyg/Accessoarer

Dofta gott i håret

2015-02-03 22:09 #0 av: Surpan

Ibland har man ett schampo eller balsam som fungerar perfekt med ens hårtyp, men som man inte riktigt kommer överens med doften på. Andra gånger vill man bara dofta mycket! Här är en liten guide till några hårprodukter som kan användas till detta.

Ett sätt att ändra doft på ditt hår är genom torrshampo. På bilden syns Batiste i utförandet Dark and Deep Brown, det bästa på marknaden om du frågar mig.

Batiste kommer i många olika dofter och varianter och har en ganska stark doft som hänger kvar ett tag i håret. Du hittar garanterat din favorit i sortimentet, och alla är BM-godkända. Det negativa är dock att vi mörkhåriga får välja på endast en doft om vi inte vill bli vitpudriga.

Sen har vi naturligtvis hårsprayen, den gamla klassikern. Här finns lika många varianter som det finns badrumsskåp och alla har sin egen favorit. På bilden syns min absoluta favorit Syoss Glossing Hold Hairspray, tror det är min femte flaska eller så. Den lilla flaskan är Klippotekets X Hair Spray som är BM-godkänd. Här är det nästan bara att testa sig fram i djungeln.

Om jag ska vara ärlig har jag nog inte använt balsamspray sen jag var barn - fram tills nu. Fördelarna här är uppenbara, en ensam produkt som gör gör håret följsamt, mjukt och lättstylat, samtidigt som det doftar gott! Min som syns på bilden är Body Shop Rainforest Radiance Detangling Spray och är anpassat för färgat hår. Som alla produkter ur deras rainforest serie är denna BM-godkänd.

Men okej, idag är vi inte ute efter stylingen, utan vill ha vårdande och enkla produkter som bara råkar dofta fantastiskt. Vi behöver en hårolja. Håroljor kan delas in i två läger, och det är dom som gillar tjockare silkesdroppar och de som gillar torrare oljor. Det viktigaste är att du och ditt hår är nöjda så testa er fram!

När vi ändå är inne och pratar om Body Shop så måste vi nämna deras Beautifying Oil, som kommer i alla deras signaturdofter inklusive  en lite exklusivare berikad med arganolja. På bilden ser ni mina, Shea som har en varm nötig doft och Moringa som har en blommig doft. Stora plusset här är att det är en olja anpassad för hela kroppen så du kan smörja in hela kroppen med den!

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-02-20 12:37 #1 av: Nekoi

Vill bara skjuta in en liten varning angående Beautifying Oil, dosera inte som du kanske skulle göra med en annan olja. Det gjorde jag, och det var säkert jätte bra för håret men... det blev väldigt fett Oskyldig Så jag fick ösa i torrschampo och så slängde jag upp det i en tofs.

Surpan sa det till mig, att om man t.ex. använder oljan till hela kroppen så använd det som blir kvar i händerna för håret - det räcker långt! Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.