Färg

Att färga sitt hår - vad du bör tänka på

2009-04-05 16:14 #0 av: Telefonkontakt

Att färga håret är ett snabbt och enkelt sätt att förändra sin frisyr. Att färga håret så kan man permanent förändra färgen på sitt hår tills det växer ut. Men det man bör tänka på är att fägen inte alltid blir som man tänkt sig.

Färgen fäster olika bra beroende på hur mycket man har färgat håret innan, eller hur lite. Ett ofärgat hår kan lätt låta den nya färgen rinna av efter många tvättar, så därför brukar många tro, som bara att färgat håret några gånger, att hårfärg helt enkelt inte fäster på deras hår.

En annan detalj är om man har nytvättat hår eller när man ska färga håret. För bästa resultat så föredrar jag att färga i smutsigt hår. Om man färgar håret då det är nytvättat med balsam så är håret mycket glattare och hårfärgen glider självklart lätt av och fäster inte lika bra. Man kan dock se en fördel med vissa märken om man har blött upp håret i hett vatten innan. Då öppnar sig stråna och mer färg kan tränga in.

På förpackningarna så står det att man ska skölja tills vattnet blir helt klart. Om man följer detta råd så har man sköljt ur större delen av färgen, och om man vill få bättre färg som håller längre, så skölj tills du känner att håret är rent.
Skölj alltid ur i svalt vatten.

 

Man kan även välja att tona sitt hår. Det betyder att man förändrar färg tillfälligt, att hårfärgen försvinner efter några tvättar.
Dock så bör man tänka på att det inte är alltid som all färg försvinner. Framförallt på ljusare hår så brukar toningen sitta kvar en längre tid, eventuellt tills det växer bort.

 

Anmäl
2009-04-05 21:09 #1 av: Fnuha

bra artikel! jag färgar med mitt hår när de e "smutsigt" :)

Anmäl
2009-04-06 00:05 #2 av: Chamy

Superbra artikel! =)

Anmäl
2009-04-06 00:15 #3 av: [Niike]

Kanon!

Anmäl
2009-04-06 15:20 #4 av: AidaHakimi

Jag färgar det alltid när det är rent :o Det ska jag nog sluta med då...

Anmäl
2009-04-08 13:53 #5 av: spiritedaway

mjo. Man kan få vänta på att sin vanliga hårfärg ska växa ut även fast man bara tonat.. Jag vet :P jag har väntat 2 år, och risken blir väl att det tar 1 år till.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.