Annons:
Etiketterfrisyrerartiklar
Läst 19199 ggr
Chamy
2009-04-05 14:17

Klipp efter hårtyp

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Tips på frisyrer och klipp som tar fram det bästa av din naturliga hårtyp!

Kopiering förbjuden, Copywrite Chamy

Lockigt hår

Lockigt hår får snyggast form och mest definerade lockar om det är klippt i lager. Tänk på att en jämnlång klippning i lockigt hår lätt får formen av en svamp.

Be din frisör om en klippning med lager i många etapper så att dina lockar får den mest fördelaktiga formen de kan få. Ett lockigt hår kan lätt se torrt ut, så spara inte på leave-in balsamen.

Foto: Chamy

Tunt hår

Även tunt hår kan få lite mer volym med hjälp av uppklippningar. Men be din frisör att inte klippa upp för mycket i topparna, eftersom det kan ge ett stripigt intryck.

Man bör välja en lite kortare frisyr som en uppklippt bob eller en axellång klippning med en lite tjockare lugg som ger fin form på tunt hår. Tänk på att ett tunt hår bli snyggast om man inte låter det bli fett, så tvätta håret varannan dag.

Tjockt hår

Om du har tjockt hår så finns det en del frisyrer att välja mellan för att få ut det bästa av din hårman.

Tjockt hår är väldigt vackert i en lång jämnlång frisyr. Om du är trött på tyngden så kan det vara en lösning att klippa lugg av någon form. Tjocka uppklippningar skapar oftast mer volym, och bör därför undvikas om du har riktigt tjockt hår. Men med lager i många längder kan ditt tjocka hår bli mer luftigt och lätthanterligt.

Frisörer har även en teknik som tunnar ut håret, antingen använder de en speciell sax, eller ett rakblad, det är olika beroende på vilken frisör man går till.

Foto: SXC

Rakt hår

Rakt hår är väldigt lätt att variera, men har oftast problemet att det blir ganska platt och livlöst. Man kan ha vilken frisyr som helst, och ändå lägger sig håret slickat efter huvudet. Därför kan det gamla 80-tals tricket vara en god idé. Man fönar håret uppochned, då lyfter sig håret från rötterna och skapar volym.

Kopiering förbjuden, Copywrite Chamy

Chamy

Medarbetare på Hår iFokus

Annons:
Tilda08
2009-04-05 22:00
#1

Men, om man "tunnar ut håret" sliter man väl väldigt mycket på det? Det sa iallafall min frisör när jag ville tunna ut det. Och han 'vägrade' göra det eftersom det skulle skada det. Jag har för mig iallafall att det var så…

Chamy
2009-04-05 23:58
#2

Det finns såklart olika sätt att tunna ut det, vanligast är med rakblad lite längre ned i längderna, det beror ju på hur långt hår man har.

   Slitet blir det inte av själva klippet, men det kan vara svårt att hålla topparna i trim efter klippningen, eftersom de ligger inbakade i allt övrigt hår.

Chamy

Medarbetare på Hår iFokus

Marija
2009-04-07 22:55
#3

Bra artikel!

//Marija, medarbetare på Hästfoto.ifokus

Livzson
2009-04-07 23:13
#4

Tack för tipsen!

// Lisa, medarbetare på Twilight

Buuc
2009-04-08 00:24
#5

Bra tips!

Jag personligen har väldigt tjockt hår. Jag hatar när det är platt och borstar alltid håret upp och ner för att få volym, och sen plattar jag topparna, för mitt hår har annars en tendens att bara ligga slickat på huvuvdet uppe vid botten och topparna kan vara hur tjocka och rufsiga som helst, och det ser ju jättefult ut! Så jag skaffar mycket volym uppe och det ska vara rakt nere vid topparna. Så får jag en väldigt "funky" look om jag fixar nån lugg också. ;)

Upp till toppen
Annons: