Frisyrer

Hårmode dam 2009

2009-04-03 21:54 #0 av: Chamy

Några populära frisyrer just nu, och hur du kan skapa dem själv.

Kopiering förbjuden, Copywrite Chamy

 

30- och 40-talsglamour

Håret lockas med hjälp av hårrullar och genom att nåla lockarna som man vill ha dem medan håret är fuktigt, låt torka och spraya för stadga. Lägg benan djupt åt sidan för att låta lockarna pryda hårfästet i pannan.

Denna frisyr är lätt att göra ännu mer glamorös med håraccessoarer som blommor eller utsmyckade spännen. Kräver en ganska kort frisyr, page eller liknande. Det kan krävas en del träning för att få till den här frisyren.

 

Marilyn Monroe

 

 

80-talsvolym

Den ökända 80-talsfrippan är modern igen, med tuperingar framkallade man för ca 25 år sedan en vild hårman med fluffig lugg.

Dagens variant är något mer sofistikerad, "manen" är lite mindre och lite mer kontrollerad. Och den gamla hårsprayen är utbytt mot en miljövänlig variant. Luggen är fortfarande viktig, men den fluffas inte till lika galet längre. Istället får man en rufsig frisyr med en rejäl lite längre svepande lugg som delas i mittbena för ett inramat ansikte.

Heather Locklears hår i början av hennes karriär är ett praktexempel på den moderna varianten.

 

Heather Locklear

 

 

Mohawk

Mohawken är modern igen, och det bästa med den här frisyren är att den är så lätt att variera. Det finns inga regler för hur tjock mohawken kan vara, eller hur lång, och framförallt så är den extremt cool.

Vad man ska veta om mohawken är att den kräver styling, så om du är en person som gillar att ta dig tid till att styla ditt hår varje morgon, så är det här frisyren för dig.

Det går även att fejka en mohawk ifall det känns för vågat att klippa sig. För att fejka en mohawk kammar man tillbaka håret på sidorna genom att använda gel eller vax, fäster håret med hårnålar i bakhuvudet om det behövs och tuperar och stylar resten av håret till en mohawk. Det krävs ganska kort hår för att fejka en mohawk eftersom håret på mitten av huvudet annars bara viker sig av tyngden, målet är en stående frisyr.

 

Blandade texturer

En lekfull och rolig blandning av texturer och former såsom lockigt och platt hår, slät lugg och tuperad bikupa o.s.v. Det går inte att göra fel här, lek fram en frisyr som du gillar. Det kan dock krävas att man kan använda både en locktång och en plattång samt en fön och olika andra verktyg.

 

Foto: SXC

 

 

Lockar

Det säger sig själv, locka ditt hår för en romantisk eller vild look. Experimentera med olika storlekar på lockarna för ett mer naturligt resultat.

 

Foto: SXC

 

Kopiering förbjuden, Copywrite Chamy

Anmäl
2009-04-08 00:11 #1 av: Buuc

Kul att mohawk är modernt igen! Funderar nämligen på att skaffa det. :)

Anmäl
2009-04-08 00:24 #2 av: Marija

Riktigt bra artikel!

Anmäl
2009-04-09 22:42 #3 av: JohannaMax

30-40 tals frilla skulle jag vilja ha men jag är asdålig på att fixa mitt eget hår...

80 tals modet ger mig mardrömmar o mohawk är nog liiite vågat för mig!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-04-10 00:29 #4 av: Mysan59

Ja, 30-40 tal är snyggt, men vet inte om det funkar på mig och mitt hår...

Anmäl
2009-04-10 15:02 #5 av: Chamy

#4 Det är bara att experimenter, det är kul att testa något nytt om man ska på fest eller liknande!

Anmäl
2009-04-11 10:57 #6 av: Lollia97

Kul artikel!

Anmäl
2009-04-11 11:08 #7 av: [Popcorni]

Bra artikel! :)

Anmäl
2009-04-21 18:43 #8 av: TereseE

Jag kör mohawk rätt ofta, härligt när man har kort hår som man kan variera!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.