Annons:
Etiketterrecensionerartiklar
Läst 18198 ggr
Surpan
2015-01-27 12:32

Recension - Lush Schampokaka del1

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nekoi ger sitt första intryck på den omtalade schampokakan från Lush, läs vidare för första delen i den tudelade recensionen.

Jag har aldrig varit så himla knusslig med vad jag använder i mitt hår, bara det fungerar så att håret känns fräscht länge och hårbotten är glad… ungefär. Tack vare Surpan så har jag blivit lite mer medveten om innehållet i mina produkter och vad man bör undvika. Den här artikeln kommer inte att beröra just de punkterna i någon större utsträckning, jag saknar allt för många kunskaper för det.

Jag läste om Lush schampokakor på flera bloggar för några år sedan och tyckte det lät bra konstigt, för att vara helt ärlig. Samtidigt som fast tvål fungerar ganska bra, eller hur?

Under senhösten och början på vintern har jag haft lite problem med min hårbotten, den har varit torr och kliat så jag har några gånger försökt med äppelcidervinäger i kallvatten, vilket fungerat helt okej.

Men här kommer en bekännelse, jag är lat och gillar när saker är enkelt! Att först schamponera, sen vända huvudet upp och ner och skölja med kallvatten, och lukta vinäger (även om det släpper)…

Så till slut så tog jag mig till Lush på Kungsgatan i Stockholm förra veckan.

Det var väldigt mycket som att gå in i en godisbutik. När jag stod och läste på schampokakorna så dröjde det inte länge innan jag var förvirrad. Jag frågade en av tjejerna som jobbade där om hjälp och beskrev mina problem och önskemål. Hon rekommenderade mig att prova schampokakan ”New”, som du kan läsa mer om HÄR. Det jag gillar med Lush hemsida är att man kan klicka på alla ingredienserna och få mer information. Ingredienserna i ”New” är antingen ”Naturliga ingredienser” eller ”Säkra syntetiska ämnen”.

Den är ganska liten som ni ser, väldigt behändig och det sägs att den ska räcka 60-80 hårtvättar – jag får nästa ta och räkna… Jag passade även på att köpa tillhörande plåtburk när jag var där, dels för att förvara den någonstans i själva duschen, och dels för resande. Tänk på att inte stänga locket om kakan när den fortfarand är blöt, jag har personligen lagt undan mitt lock.

Den här luktar riktigt gott av kanel, nejlika och pepparmint. Jag valde att gnugga kakan direkt i håret, höll upp håret uppe på huvudet och gnuggade som ett pannband runt hela huvudet och det krävs inte alls mycket innan det börjar löddra ordentligt. Gnugga inte i händerna, utan kör direkt i håret!

Mitt första intryck av schampokakan var att löddret gick mycket enklare att gnugga hela vägen ner i hårbotten i jämförelse med mitt vanliga Schampo. Passa på att ge dig själv en ordentlig skalpmassage, hett tips. Skölja ur var inga konstigheter utan gick väldigt enkelt.

Håret var inte riktigt lika lätt att kamma ut som med mitt vanliga Schampo, men jag kör med ”Tangle Teezer” så jag fick bara jobba lite mer. Doften hänger kvar härligt länge, i skrivande stund vilket är kvällen efter så luktar det fortfarande lätt av kanel. Håret har känts ovanligt rent och mjukt hela dagen, och än så länge inget kli i hårbotten men här vill jag avvakta med att uttala mig med säkerhet tills jag har testat lite längre.

Dagen efter

Nu är det tisdag morgon, och jag duschade alltså håret söndag kväll. Jag upplever fortfarande att håret känns ganska rent, vid användning av vanligt Schampo så hade jag velat använda torrschampo idag. Det är ju inte riktigt lika fint som under måndagen, men bättre än med mitt vanliga Schampo.

Det kommer en uppföljning på denna artikel om ca en månad för större utvärdering!

Skriven av Nekoi.

/Surpan

Annons:
Grace2009
2015-01-27 12:55
#1

Spännande! Jag ser fram emot del två om en månad 👍

Gasoline
2015-01-29 21:15
#2

Låter väldigt intressant :-) En till här som har torr och kliande hårbotten.

[Udoon]
2015-01-30 14:44
#3

saknar smidigheten med kakorna något enormt, men var tvungen att sluta med dom pga byte till sulfatfritt.😕

addmoll
2015-01-31 17:01
#4

Funderar på att testa dessa. Verkar spännande :)

Nekoi
2015-02-05 11:51
#5

Jag är verkligen jätte nöjd än så länge!
Det kliar inte särskilt mycket i hårbotten längre, vilket var en del av målet 👍
Nu blandar jag vårdande leave-in produkter som jag har bara i längderna väldigt friskt. Bland annat Maria Nila STO hår Olja, samt Tigi Bed Head Dumb Blonde Leave In Conditioner som jag fick utav Surpan. Annars blir längderna lite småtorra, samt att jag fönar håret vilket bidrar.

Det blir min 6e tvätt ikväll, men jag kommer att hålla er uppdaterade med en (kortare) artikel om ca ytterligare tre veckor 🙂

Crest
2015-02-07 20:25
#6

#3 Vet att det finns ett märke som heter JR Ligget's, som har kakor (även balsamkakor) som är både silikon- och SLS-fria. Har velat testa dem ett tag nu, läst mycket gott om dem! Finns att beställa över nätet, men ska tydligen även finnas i vissa större ICA-butiker.

Annons:
Words
2015-02-08 18:27
#7

#6 Bor man i Stockholm säljs de även på Eat! Ekoaffären på Tegnérgatan.

Upp till toppen
Annons: